2024-06-29 41 瀏覽
今次約左同事仔打邊爐,好耐無見,佢都算唔話得,就到我係佐敦,所以真係做九龍人最方便,哈哈哈叫左個鴦鍋底 ,麵鼓湯底很香濃,有唔少昆布,豆腐粒,非常下火。仲有沙嗲湯勁濃花生香味,勁惹味。鮮枝竹 一盤都好多下,已浸軟,不會好易散,枝竹都升靚,勁香豆味金牌手切牛 由於朋友食素,我就可以整蝶食曬佢。肉質嫩滑,油脂分佈平均,切得唔算太厚太薄,入口鮮嫩無比。韭菜餃有4隻,滿滿嘅餡料脹卜卜,餡料有新鮮蝦仁爽口彈牙,韭菜都算多,亦都有少少瘦肉。魚皮餃有4隻,魚皮餃算大隻,外層煙煙靭靭,半透明狀態,餡料嘅鮮肉,食落去非常鮮味。丸雙拼 有爽口彈牙嘅蝦丸,亦有墨魚肉粒嘅墨魚滑,我最鍾意呢一類海鮮打成膠狀嘅魚滑,非常新鮮。醬油都算多款都係每位 $25,服務很好,主動幫我哋加湯或者加水。其實二人套餐都好抵食,只係當日我哋唔太食得生冷嘢,所以散叫為主,都一樣有好多選擇。

鮮枝竹
一盤都好多下,已浸軟,不會好易散,枝竹都升靚,勁香豆味

金牌手切牛

韭菜餃