好耐無一家三口出去食嘢,之前太太同家中小公主講過,搞到小公主都好期待,所以搵咗晚收工後,掛名係自己嘅生日飯去試試佢 行緊過去已經見到成條隊,最後因為無枱嘅關係,但又想滿足小公主,最後決定買外賣返屋企食(外賣返屋企食係會凍曬,但好過見到小公主失望果個樣)。我地叫咗一份龍蝦沙律,海膽意粉,牛油果漢堡包,士多啤梨疏乎厘 pancake。 最後好好彩,因為一件事,令到我地可以享受到熱辣辣嘅美食(轉頭先分享發生咗咩事)。龍蝦沙律:明顯眼到大份龍蝦肉,新鮮嘅沙律菜,新鮮嘅牛油果,粟米,蛋,及少少點綴嘅魚子/三文魚子海膽意粉:海膽有一定分量,加埋隻半生熟蛋 牛油果漢堡包:漢堡牛肉多汁鮮嫩,加上有牛油果(我係牛油果怪)士多啤梨疏乎厘:啱啱出爐,熱辣辣,再加上果個 cream and 水果,yummy~~  (直係唔敢想像,返到屋企凍咗,對佢嘅評價會差咗幾遠)好好彩事件:如以上提到,一去到已經見到成條隊,不過既然一場嚟到,排就排啦 排咗一陣,有位店員出黎數咗一數,都同我地提過,因為我地都係後補第4台三人,有枱機會好渺茫,建議我地考慮外賣(呢個動作我覺得好窩心,唔洗客人等到尾先知無枱,話曬排隊都攰)。因

海膽意粉:海膽有一定分量,加埋隻半生熟蛋

牛油果漢堡包:漢堡牛肉多汁鮮嫩,加上有牛油果
(我係牛油果怪)

好好彩事件:
排咗一陣,有位店員出黎數咗一數,都同我地提過,因為我地都係後補第4台三人,有枱機會好渺茫,建議我地考慮外賣(呢個動作我覺得好窩心,唔洗客人等到尾先知無枱,話曬排隊都攰)。因為公主非常期待,我地就博一博,繼續排。排到最後,因為堂食客人到 9點都未有離開,最後太太 and 公主都好失望,唯有買外賣去滿足佢地。

係等外賣嘅期間,奇蹟一般嘅事情發生咗,有兩枱分別前後腳離開,其中一位台員(我諗係經理)走過黎同我地講,可以比我地坐底食埋先,但只可以用外賣盒 and 只可以比我地食到 9:40pm。呢一個少少嘅舉動,對好多人黎講可能唔係咩,對店員/經理黎講,可能只係做多一枱,少一枱嘅分別。但對我地一家黎講,係一個好窩心嘅舉動。公主仲叫呢位員工/經理做「天使姐姐」。就係因為「天使姐姐」及當晚嘅各位員工幫忙,我地先可以享受到熱辣辣嘅晚餐。
2022-05-18
90 分鐘 (堂食)
  • 牛油果芝士漢堡
  • 龍蝦沙律