2018-09-05
2054 瀏覽
之前試過616分店已經念念不忘一直都好想黎大埔總店一次一試之下只能講一句果然不枉我山長水遠入黎大埔充滿老香港情懷既裝潢==============================醬料方面,基本既野都有都係果句,特別推薦一定要落牛汁咁食果陣牛味會香好多同埋食過幾間616就發現呢到既牛汁牛味係特別香依然係咁方便既平板點餐點果陣仲介紹埋每款牛既特色餐紙上仲寫左唔同部位既牛要淥幾多秒夠晒貼心,又唔怕淥到冇晒風味手打牛滑($48)一直以黎既至愛話我為左佢而黎都絕無誇張爽口彈牙,絕對唔係世界上任何牛肉可以比,又牛味香濃仲可以按自己喜好整想有口感d咩,咪整大舊d,想慢慢品嚐咩,就整細舊d又唔怕會淥過龍咁先48蚊直頭完美滑尾龍($48)隆重介紹返我今次既新歡--滑尾龍呢個部位會有咬口d,而且肉味都會好重而佢上面隻味就係為左令肌肉冇咁硬而打落去既可見呢間店幾有心思打左隻蛋落去個口感就岩岩好,唔會太硬,但又保持到啖啖肉感覺既咬口必試推介吊龍伴($68)其實即係肉眼邊呢個部位入口果陣油脂味會充滿晒成個口腔,同埋幾juicy封門柳($68)成隻牛最珍貴既部位!睇返介紹原來每隻牛只會有2斤左右而佢果然不負最珍貴
一直都好想黎大埔總店一次
一試之下
只能講一句
果然不枉我山長水遠入黎大埔 充滿老香港情懷既裝潢
============================== 醬料方面,基本既野都有
都係果句,特別推薦一定要落牛汁
咁食果陣牛味會香好多
同埋食過幾間616就發現
呢到既牛汁牛味係特別香 依然係咁方便既平板點餐
點果陣仲介紹埋每款牛既特色 餐紙上仲寫左唔同部位既牛要淥幾多秒
夠晒貼心,又唔怕淥到冇晒風味 手打牛滑($48)
一直以黎既至愛話我為左佢而黎都絕無誇張
爽口彈牙,絕對唔係世界上任何牛肉可以比,又牛味香濃
仲可以按自己喜好整
想有口感d咩,咪整大舊d,想慢慢品嚐咩,就整細舊d
又唔怕會淥過龍
咁先48蚊
直頭完美 滑尾龍($48)
隆重介紹返我今次既新歡--滑尾龍
呢個部位會有咬口d,而且肉味都會好重
而佢上面隻味就係為左令肌肉冇咁硬而打落去既
可見呢間店幾有心思
必試推介 吊龍伴($68)
其實即係肉眼邊
呢個部位入口果陣油脂味會充滿晒成個口腔,同埋幾juicy 封門柳($68)
成隻牛最珍貴既部位!
睇返介紹原來每隻牛只會有2斤左右
而佢果然不負最珍貴之名
雖然睇落油脂唔多,但其實佢係好平均
最正係佢既肉味係最濃最香 牛上肋($68)
油脂最豐富既位置!
岩晒鍾意食油脂味既朋友
但又唔會太肥膩