2021-02-08
由舊鋪搬到新鋪一直支持,當然舊鋪有terrace 好好多,忍吾住寫食評因為service 超黎越差。我諗而家果班待應係炒散?見到我係黃種人求其俾張枱,我有訂枱一入黎就講左訂枱姓名,之後就話我坐住果張window seat應該係一個日本人訂左,都無景要window seat把鬼咩,換左一次枱。order 左酒之後又話我坐緊張枱俾錯左我,居然換返頭先話我坐錯窗邊果張枱喎⋯⋯無語。果時我4pm去到book枱個優優係early dinner 8折,問左3個不同既waiter / waitress 幾經辛苦至拎到本dinner menu ,我當時心諗,食個飯姐,好吾想做晚餐咩。食物係無得輸,仲要有折,係個raviolis 個皮太厚,以後吾叫。同埋呢間意大利餐廳最大優點竟然有扒食,係US prime果種一塊既扒,吾係傳統意大利餐燴到林晒果啲所謂既扒喎⋯⋯食完好嘢心情好返,埋單佢又吾記得打8折俾我,又要提,好在我精明有睇單。最後搞左甘多野,佢竟然同openrice講我無出席!我寫左一大篇英文講返我呢個甘「愉快」既用餐過程,間餐廳終於記得我,一間餐廳的沒落,就係因為人。不過有折我依然會去食early
食完好嘢心情好返,埋單佢又吾記得打8折俾我,又要提,好在我精明有睇單。最後搞左甘多野,佢竟然同openrice講我無出席!我寫左一大篇英文講返我呢個甘「愉快」既用餐過程,間餐廳終於記得我,一間餐廳的沒落,就係因為人。不過有折我依然會去食early dinner 既,真心抵