2021-01-13
星期一午市專登去食個set lunch,12點45去到已經七成滿,本地女侍應叫我地坐吧檯,我都覺得幾好,可以望住廚師整野食。等左大約5-8分鐘先有個外籍女侍應幫我地落單,我地點左兩個set lunch 冇加野飲,都同佢講左不下4-5次thanks,等左大約15分鐘有野食。豬扒好厚,皮煎到好脆,中間啲肉就因為比較瘦所以會硬少少,都感覺良好。手撕豬肉漢堡好食,有個好味嘅汁,加埋脆卜卜煙肉一齊食,是日亮點。薯條係粗長版,熱同脆,冇野投訴。埋單叫左三次都俾人hea,企正喺部收銀機前面5分鐘都冇人嚟埋單(當時已走剩3-4個客,其他檯都冇特別要serve),見到外籍女侍應張相喺啲牌照度出現,疑似係老闆娘。當時外籍女侍應係見到我企左喺度等佢,但佢依然無視我同兩個啱啱入嚟坐低嘅客吹水唔理我,到佢吹完水就行去廚房搞一大輪都唔出嚟,後來見到佢拎啲餐湯定餐飲俾嗰兩個啱啱入嚟坐低嘅客,對比返頭先我地坐低等左咁耐先有人落單真係天淵之別。加埋佢啲嘴臉,唔知真係以為係我欠左佢!本來諗緊佢係咪歧視香港人,但有啲客都係本地面孔,仲相談甚歡,我諗佢只係歧視年輕新客/唔額外加野食嘅客。呢間野真係冇下次,除非想貼錢買難受啦
呢間野真係冇下次,除非想貼錢買難受啦