2020-03-12
隔了一段時間再來光顧,是因為他的食物味道不錯。但是今天的經歷足以令到我永遠不會再光顧這餐廳。事緣在今天光顧的時候,餐牌上出現了全日套餐,其中一項是香茅豬扒撈檬。由於太太比較想食香茅豬扒湯檬,於是便問店員可否將撈檬變成湯檬。店員答一句唔好意思已經set好了,咁我哋就算數啦,改為吃越南雞絲湯檬。之後問題便來了,在店員準備食物的時候,不停咁講有冇搞錯啊,套餐定左係咁㗎啦,邊可以轉㗎,轉個粉變河都話姐,咁樣轉重邊係套餐呀等等的說話,不停地俾說話我聽。我明白雖然很多餐廳訂了午餐或套餐,有些細節上未必能夠改動,但問題係我哋之前幫襯的時候,菜單上也沒有香茅豬扒湯檬,以前他們亦都可以幫我地轉成湯檬,於是我們才這樣問,沒想到竟然會受到這樣不禮貌的對待,總之以後就不會再幫襯了。還有,套餐上寫的小食本來是雞翼及木瓜沙律,到上台的時候才跟我們說雞翼沒有了,轉做豬頸肉(但我們是開店後的第一台客)咁我想問,你唔出聲又自己轉左個小食,咁又係咪嗰個套餐呢?真心建議,自己食飯唔係要搵氣嚟受,千萬不要幫襯。
真心建議,自己食飯唔係要搵氣嚟受,千萬不要幫襯。