2017-10-15
昨晚兩位好友為我慶祝生日💃🏻💃🏻🎈🎈,小妹話想食片皮鴨😋🤤🐥,朋友就立即推薦呢間福滿門!朋友係長期客戶,已經知道有咩招牌菜最好食👍🏻,我地今次叫咗:脆皮片皮鴨(半隻)🦆🐥:片皮鴨即塲喺你面前續片續片切出嚟🔪🦆🐥😌一路切已經聞的香噴噴,流晒口水🤤🤤而色片皮鴨個皮就會用個籠裝住,放喺個爐度加熱,直至片皮鴨搞掂一齊上枱。片皮鴨帶住少少肉係最好食的,加上京蒽青瓜夾住一齊食,脆而不膩!我忍不住一口氣食咗5件左右呢!😋🤤👍🏻💪🏼蜜汁火方 (3件)呢個係蘇杭傳統名菜,呢個都係呢度的招牌菜,呢度都做到肉質鬆化,鹹甜相融的層次,熱辣辣上抬要即刻食先最好味!拔絲話梅排骨:呢個排骨酸酸甜甜好醒胃,外面又脆卜卜,口感不錯👌窩蛋波菜窩:第一次食波菜煲上面有隻窩蛋⋯⋯好得意,但食落又唔錯!我地由18:30入座,坐到23:00先離開,全程侍應不停加水,招呼周到,喺尖沙咀呢個地區已經好難可以塭到!讚也!
脆皮片皮鴨(半隻)🦆🐥:
蜜汁火方 (3件)
拔絲話梅排骨:
呢個排骨酸酸甜甜好醒胃,外面又脆卜卜,口感不錯👌
窩蛋波菜窩:
第一次食波菜煲上面有隻窩蛋⋯⋯好得意,但食落又唔錯!