2024-05-25
荃灣係另一個多嘢食嘅好地方~我覺得最正嘅係佢啲商場嘅泊車優惠🚗而且比起銅鑼灣易搵位好多🙌🏻今次就去咗呢一間好有昭和風嘅餐廳🥰好鍾意佢啲擺設,特別係佢啲燈(所以我專登影低咗,覺得好靚😍)Menu嚟講都算有幾多選擇,有set menu可以揀,唔一定要單點✨不過我哋想食嘅嘢都係喺A la carte menu🙈包括有:💛啤酒薯條配黑松露醬呢個薯條有驚喜🍟佢食落係似fish n chips嗰種口感,勁脆!💛鵝肝牛肝菌意大利飯牛肝菌係我最鍾意嘅菌類之一,陣味好獨特,而且同有脂肪香味嘅鵝肝好夾💛明太子蟹肉薄餅比較少食日式口味嘅pizza,所以今次點咗呢款,餅底係薄脆底,明太子都幾多吓😚我本人幾鍾意,感覺冇傳統pizza咁滯💛Oreo窩夫窩夫入面係有麻薯餡,我自己就覺得正常發揮,可能我唔特別愛食甜品🤣但又想味覺刺激上可以平均啲,如果畀我再揀會想食多份鹹點類小食💛熱情果smoothie+抹茶Latte飲品嚟講,熱情果可以中和rissoto嘅油膩~而無糖嘅抹茶Latte襯甜品食幾夾
我覺得最正嘅係佢啲商場嘅泊車優惠🚗
而且比起銅鑼灣易搵位好多🙌🏻
今次就去咗呢一間好有昭和風嘅餐廳🥰
不過我哋想食嘅嘢都係喺A la carte menu🙈
包括有:
💛啤酒薯條配黑松露醬
💛鵝肝牛肝菌意大利飯
💛明太子蟹肉薄餅
我本人幾鍾意,感覺冇傳統pizza咁滯
💛Oreo窩夫
💛熱情果smoothie+抹茶Latte
飲品嚟講,熱情果可以中和rissoto嘅油膩~
而無糖嘅抹茶Latte襯甜品食幾夾