餐廳: 緻素坊
資訊:

2024-10-06 440 瀏覽
姨甥女睇到網上介紹這間餐廳食物好食,家姐係素食者及就嚟生日,姨甥女即刻打電話去訂位,訂位都要訂2個星期。這間素食餐廳食物質素係好食,但係侍應趕收碟,即係等於趕收工,趕收工即係趕人走先評論食物質素我哋4個人,叫左7個點心,二碟炒飯及炒麵。欖菜炒飯唔多油,粒粒分明,好味黑松路炒麵,好食,豉油不是死甜,有咸味。好多酒樓都係死甜豉油味點心,雞扎包住有粟米芯,冬菇,猴頭菇好味。素蝦餃質感同真蝦餃是一樣,好好味春風得意腸,咸水角,小籠包,帝苗餃都好食手撕杏鮑菇炸得夠香脆。整體食物質素係好食。但係炒麵隻碟剩餘細半碗嘅炒麵,個男侍應不聲一響就收走,我哋即刻同佢講仲有,仲要食呀⋯⋯佢先放回個杏鮑菇碟上還有碎炸,我隻手仲揸住對筷子,剛剛放入口,碟上還有,又係佢,又係即刻收走咗隻碟,他唔須要30秒,行去我哋張枱,只係講一句,食物上齊,就開始收枱面上所有餐具。我真係好想問你哋係唔係2點趕收工。火都嚟
先評論食物質素
我哋4個人,叫左7個點心,二碟炒飯及炒麵

欖菜炒飯唔多油,粒粒分明,好味
點心,
雞扎包住有粟米芯,冬菇,猴頭菇好味。
素蝦餃質感同真蝦餃是一樣,好好味
春風得意腸,咸水角,小籠包,帝苗餃都好食
手撕杏鮑菇炸得夠香脆。
整體食物質素係好食。

2024-10-06
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日