住係上環附近已食到悶,所以呢就行去西環睇下有乜嘢食,見到呢間好似好特別咁,所以就走左入去試吓~好想食d辣嘅嘢,但係又有小小喉嚨痛,所以呢間餐廳就好好啦,可以將啲菜式選擇辣度,點菜嘅時候你可以選擇"唔辣/小辣/中辣/大辣",會特別就返你嘅口味~ 喺我哋望緊個餐牌嘅時候,因為兩個人但係又想食好多款式,唔知點選擇,老闆娘服務好好,好好人咁同我地介紹左啲餐廳好味又熱門嘅菜式~兩個人叫咗以下三個熱門菜式:1) 小炒香乾:類似回鍋肉炒豆腐乾,但d肉一點都不油膩,反而好彈牙有嚼勁好有咬口,好想知道點樣煑法可以將肥嘅三層肉變咗咁彈牙,好特別嘅口感,第一次食到係咁嘅質感;再加埋d豆乾,令人食唔停,好好味!!2) 鐵板孜然牛肉:送到埋黎未食已聞到好香哦!!加上係用鐵板上菜,令到d食物可以keep住個溫度,同埋會加倍美味,好香~ 牛肉份量好多,兩個人食極都仲有~ 好想知佢係用乜野香料,好香好特別,形容唔到個香料,令人食慾大增~3) 湘聚炒飯王:果然係炒飯王,因為冇諗過送倒過來啲飯係一粒粒好明顯,就算佢啲飯炒完有少少調味油,都唔會令到d飯黐埋一舊,依然係一粒粒好分明,所以問吓老闆娘係用咗邊隻米,佢話用咗最頂級

兩個人叫咗以下三個熱門菜式:

3) 湘聚炒飯王:果然係炒飯王,因為冇諗過送倒過來啲飯係一粒粒好明顯,就算佢啲飯炒完有少少調味油,都唔會令到d飯黐埋一舊,依然係一粒粒好分明,所以問吓老闆娘係用咗邊隻米,佢話用咗最頂級嘅泰國金鳳米,唔怪得知一粒粒得咁分明啦~ 因為泰國金鳳米係米王之皇,所以呢碟餸叫炒飯王果然係名不虛傳的!!

總括來說,食物惹味好香好特別嘅小炒,味道很正宗有水準,材料都很新鮮,非常適合鍾意食香口或食辣嘅朋友,價錢合理~ 就算怕辣都可以叫佢煑唔辣的~
小炒香乾
鐵板孜然牛肉