2021-07-29
同朋友去咗將軍澳行街,見到呢間麻辣娘子,啱晒我哋呢一班鍾意食辣嘅人,所以就決定試吓。餐廳嘅食物種類好多,有辣同埋唔辣嘅選擇,仲有甜品同埋阿里山台式飲品🤩,一次過滿足晒想飲芝士奶蓋同食辣嘅願望。飲品方面叫咗杯芝士奶蓋茉香綠茶,奶蓋好綿好厚,個茶底本身唔係好甜,配埋鹹鹹地嘅芝士奶蓋,超級夾,食咗太多辣之後飲一啖,即刻舒服晒😂主菜方面叫咗個脆皮小豆腐同埋麻辣重慶毛血旺,呢兩個主菜送飯一流,建議大家可以叫個白飯🤣。脆皮小豆腐嘅脆皮好薄好脆!入面嘅豆腐仲keep到好嫩滑!調味方面都啱啱好,食唔到辣嘅朋友可以試吓叫呢個~麻辣重慶毛血旺入面嘅配料好豐富!啲毛血旺配埋啲麻辣汁一齊食好過癮😝我鍾意呢個餸係麻多過辣~唔會話真係食到好辛苦,但係又可以過吓辣嘅口癮!食完主菜梗係要叫返個甜品!叫咗個黑糖桂花冰粉,食完辣野之後再食呢個感覺好清爽好解辣,個冰粉好爽,加上個湯底唔會話好甜,好適合食完辣野叫嚟食!我哋仲叫咗個紅糖糍粑,呢個甜品真心好食!!!強烈推薦大家要叫一個試吓!佢外面個皮好脆,但係入面嗰糍粑煙煙韌韌,配埋出面個甜甜地嘅紅糖,超級好食!鍾意煙韌甜品嘅朋友一定要試吓😋😋