昨日Walk in黎到哩度,見佢異常咁多人,經打聽之下,原來好多人都喺Klook 用優惠價book tea set, 平過walk in 客之餘,用klook book嘅人仲要有送埋每位香檳。除左成間廳嘈到好似街市之外,仲要 walk in 係比貴好多。一間五星級嘅酒店,竟然用嘅餐具好似甩漆咁樣。我嘅相入邊有兩個唔同嘅背景,因為一開始坐室內嘅時候實在太嘈,完全講唔到嘢,所以轉咗出去外面坐。講食物質素,我去過香港唔同嘅酒店食tea set,呢度每一樣嘅甜品同鹹點都整得好難食,普普通通嘅一個scone,平時明明係會熱上嘅,點知佢因為應該要大量整比優惠book嘅客人,所以全部食物嘅質素都粗製濫造。見佢哋上嘅tea set 根本係一次過推6份出嚟,然後續枱咁樣比客人,所以基本上每一樣嘅食物都唔係好新鮮咁出嚟。到到有個所謂嘅鮑魚撻,根本他被就好似食麵粉一樣,睇落去得個樣,一啲味都冇。另外個所謂嘅雞胸三文治,真係七仔買嘅都好食過佢。非常失望。。。。

2023-02-03