餐廳: 温野菜
資訊:

2016-07-02 6514 瀏覽
又同好友出街食飯~~經過時代廣場鵝頸橋旁邊見到樓下貼住廣告開左「溫野菜」!同friend上4/f睇睇~~勁多人排隊!可見其利害呢~~所以我地都跟隊等待期間~門口有個大雪櫃放左好多食材~~日本佐賀黑毛和牛,澳洲,美國牛!仲有來自日本既蔬菜類~可見餐廳為求有質數~會到處搵靚料座位屬包箱形式~岩哂成班friend吹水都唔會比隔黎台聽到!呢間日底火鍋店係一人一鍋~自己簡岩湯底就開啟動了當日我簡左個鰹魚湯底~聽侍應講呢個湯底配襯肉類同埋蔬菜類都會好夾!呢度d牛肉類都幾大眾化平有平食~貴有貴食圖中既就係我覺得最正既佐賀A5黑毛和牛~紋理色澤紅潤!肉質超鬆化!!超樕滑牛味濃濃真係食到唔停得口叫左份松葉蟹腳~都係新鮮貨一咬開勁多肉汁係殼度彈出黎雖然蟹腳不算係十分多肉~但其鮮味總算值回票價日本冬菇~超香!!陣陣菇味在口內不散吸收埋鰹魚既湯底!味道更加鮮甜!再昇華本想叫烏冬的,但靚女店員推薦左我食闊條麵~佢話都非常彈口煙韌!真係無介紹錯超正~飲品就叫左巨峰提子燒酎活乳酸梳打,非常易入口,清清既提子味入口好舒服酒味不算太強~~絕對適合女士們啦甜就叫左份紅豆雪糕~~超得唔會過份既人工甜!超級欣賞呢間「溫野菜
呢度d牛肉類都幾大眾化
吸收埋鰹魚既湯底!味道更加鮮甜!再昇華
超正~
酒味不算太強~~絕對適合女士們啦

甜就叫左份紅豆雪糕~~超得
唔會過份既人工甜!超級欣賞呢間「溫野菜」