2021-07-05 115 瀏覽
又到每月一飯聚嘅時間,根據過往嘅經驗,想喺鬧市入面搵間環境好些少、闊落少少嘅餐廳係一件難過登天嘅事,我地幾個中同想搵間坐得舒服啲嘅餐廳,志在吹水都可以吹耐啲;於是喺Openrice見到呢間風評唔錯嘅樓上Cafe。我地一早book左枱,所以唔使等位,一上到去已經覺得環境唔錯,地方闊落、唔太嘈吵,我地有幸獲安排入一間大房坐,間大房本身有2邊,但好好彩嘅係,另一邊無人book,所以全晚都係得我地呢枱人獨享間大房,可以大大聲暢聊古今都唔怕嘈到人~食物方面,我地每人嗌左一碟主食,再一齊嗌左一碟海鮮拼盤。我就嗌左芝士忌廉雞肉闊條麵(見圖),賣相靚,但食落完全唔係果回事,佢個味道非常淡,無咩芝士同忌廉嘅味,份量雖然好多,但個味道真係令我卻步......至於海鮮拼盤全部都係炸物,有炸蝦炸魚等等,味道好過主食好多~~呢間Cafe仲有好多boardgame可以借嚟玩,喺舒適嘅環境之下同朋友傾下計、玩下遊戲,真係幾chur嫁!所以撇除食物質素,其他方面都算高質,整體而言值得推薦嘅!

2021-06-16