2016-06-06
星期天,又焗又落雨 惗番之前話連蠔名都記唔到,突然想食生蠔,就走赴CWB6點去到ANA,今天落雨,又係星期日,所以好靜主食生蠔....其實是學食生蠔話明要學嘢,所以叫咗MENU既ALL AROUND THE WORLD,就係每款一隻,每隻$45,當晩有13款,咁就13隻啦一個大盤,生蠔圍圏,中間有只PACIFIC! 适先食中間隻PACIFIC,再逆時計食好正常咁惗,係由淡味食到濃味。一邊食,一邊記住個蠔名,哈哈哈,好忙.....揾到幾個品種,啱自己口味,但係己經有D滯滯哋,可能因為我都唔好白酒,食咗咁多有D過火但係都再叫咗個意粉,忘記同佢講要AL DENTE,CHEF都會自動波 如果你唔鍾意,就要落單時講出要求啊!個意粉好OK,味道好啱我,只係個汁水咗D,因為我比較喜歡粘D,汁黏住意粉嗰D睇OPENRICE,原來重多款未試,見到佢有個7th ANNIVERSARY CELEBRATION既PROMOTION ,下次要試吓其他生蠔o,但係見到有D真係好貴 希望VALUE ENJOYED > PRICE PAID
6點去到ANA,今天落雨,又係星期日,所以好靜
主食生蠔....其實是學食生蠔