.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥳 𝓘𝓷𝓭𝓾𝓵𝓰𝓲𝓷𝓰 𝓲𝓷 𝓛𝓮𝓫𝓪𝓷𝓮𝓼𝓮 𝓒𝓾𝓲𝓼𝓲𝓷𝓮 @ 🌟 Shahrazad Lebanese Dining Lounge & Bar 🌟.💁‍♀️ 圖中展示美食為:Shahrazad FattoushSambusek - CheeseFarrouj MeshwiShahrazad Lamb OuziRoz Bil LabanYakult LemonadeGinger & Mix Berries Mojito.👽 呢間主打黎巴嫩菜嘅餐廳裝修好有異國風情,真氣氛熱鬧。當晚聽到同場唱左四次生日歌,睇黎好多人鍾意揀呢度慶祝。.🍹 天氣真係好熱,一黎就要飲杯嘢降溫先。呢杯「Pineapple Yakult Lemonade」係益力多、菠蘿、再溝檸檬水,好清爽消暑!另一杯「Ginger & Mix Berries Mojito」入面有新鮮嘅黑莓、覆盆子、薄荷葉、柑橘、同薑味汽水,酸甜爽口,好解渴!.🥗 再黎多盤沙律開胃,餐廳經典「Shahrazad Fattoush」有番茄、羅馬生菜、歐芹、石榴、薄荷醬,係超級清新,好適合夏天令胃
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖中展示美食為:
Yakult Lemonade
Ginger & Mix Berries Mojito

Yakult Lemonade & Ginger & Mix Berries Mojito

🥗 再黎多盤沙律開胃,餐廳經典「Shahrazad Fattoush」有番茄、羅馬生菜、歐芹、石榴、薄荷醬,係超級清新,好適合夏天令胃口大開。

Shahrazad Fattoush

🥠 呢款經典小食「Sambusek - Cheese」好似餃子,其實係中東風味嘅餡餅,裡面包住芝士餡,酥皮烤到金黃酥脆,一咬落去啲芝士嘅濃郁味道即刻爆出!

Sambusek - Cheese

🐔 今日嘅主角之一係「Farrouj Meshwi」,烤西班牙自由放牧春雞,烤得剛剛好,外皮香脆,內裡多汁嫩滑。配上焦糖洋蔥,新鮮嘅沙律、同酸辣嘅DAKKA醬汁,增添層次感。

Farrouj Meshwi

🍖 另一個主角「Shahrazad Lamb Ouzi」,係優煮羊肉配阿拉伯米飯。羊肉經過慢煮烤製,肉質鮮嫩多汁,加上BEDOUIN嘅獨特調味,帶出濃郁嘅阿拉伯風味。配上煙燻米飯,好有咬口。

Shahrazad Lamb Ouzi

🍨 甜品當然要叫最經典嘅「Roz Bil Laban」,黎自黎巴嫩嘅奶油米布丁。味道好濃郁,口感滑順,米飯軟糯,配上一大球奶油雪糕嘅香甜,真係超滿足!

Roz Bil Laban

😋 呢度嘅菜式份量足料,食材亦好優質,氣氛熱鬧,有機會值得試下。

📍 中環雲咸街75-77號嘉兆商業大廈2樓
☎️ +(852)2330-0242