2010-01-30 3 瀏覽
自從禁煙例開始以來,餐餐興飯前飯後一支煙既我,日日都喺d食肆門口呀,馬路旁邊食煙,食完先返工做野,超無癮 有日約左個舊同事食lunch,佢帶我去左間食得煙既餐廳<---因為我地坐outside, 間餐廳喺灣仔QRE Plaza 5/Fl, 當日我地叫左兩個set lunch share食, 有麵包,是日餐湯(牛尾湯),主菜同餐茶:A) 白汁海鮮意粉($108) - d意粉啱啱好,有口感,d汁香濃得黎唔會“傑撻撻,有魷魚,硯肉,蝦...等等,絕對足料!B) BBQ牛仔骨配椰菜白飯($118) - 牛仔骨入味又唔韌,個味道好食得難以形容,本人認為係超水準之作!!值得一試!我地仲叫左個小食:辣味魷魚($82),肉質鮮甜彈牙,辣辣地,好醒胃@@飯後再嘆埋支煙先返工,感覺超正!下次再o黎過!

飯後再嘆埋支煙先返工,感覺超正!下次再o黎過!

辣味魷魚
BBQ牛仔骨