2009-01-07 3 瀏覽
尋日約左幾個朋友仔食飯, 見simply thai 唔使等位所以就入左去食啦~~4個人叫左椰汁雞湯,炒通菜,燒豬頸肉,雜果紅咖哩燴鴨同蒜蓉飽.waiter就咁放低個湯,無俾到碗我地,要開聲問先有,不過個湯好好飲小小酸又有d椰汁味, 我本身唔鍾意椰汁既都覺得好味炒通菜就一如以往咁脆,豬頸肉燒完都好juicy, 個sauce都好match~~~個雜果燴鴨就略為淡左d,同埋d鴨切得太大件, 女仔食比較論盡d,另外叫左蒜蓉飽嚟配呢味菜,個蒜蓉飽係十分好食呀!!! 法飽個皮好脆裡面好軟,見唔到蒜蓉粒但係食落係好香蒜蓉味架!!!!平時嚟呢道食lunch係會叫喇沙湯米線架,不過今次大家share食就無叫, 佢d喇沙真係好香好濃架!我呢d唔食得辣既都要叫呀!!!!!
小小酸又有d椰汁味, 我本身唔鍾意椰汁既都覺得好味

• 燒豬頸肉
  • 蒜蓉飽