同大家一樣, 睇到張痴線朱古力既相都有興趣嚐一嚐呢間野, 於是上星期6就去踩一踩台, 講返地點先, 如果大家係海港城入面係唔知間野係邊既, 因為佢直頭係尖沙咀碼頭海港城入口未上枎手電梯既右手面地下入, 一般果個位都係大眾所忽略(姐係我都係), 咁入到去咁岩唔使點等位, 果日目測都唔多人, 所以直入。坐底唔使諗直接叫哂Signature 既野, 先係個All day breakfast (和牛套餐)+$55有4隻雞翼, 之後再黎杯痴線朱古力+多杯Senzory 既自制罐裝Expresso Tonic$38。首先講講價錢先, 係小貴但性價比係OK, All day breakfast (和牛套餐)-->$228+$55雞翼, 杯熱朱力都要$55杯 (為左唔想甜到尾, 我就叫左咖啡底, 變左Mocha), 咁樣share 兩個人食已經夠架啦(除非你比較大食啦)。黎到個賣相唔差既, 所有野對板既, 地方都坐得舒服既, 但係無咩打卡位既。講下食物質素, All day breakfast 無咩好講架啦, 呢個all day breakfast 有比火箭菜你, 又比和牛你食, 都算係有D誠
講下食物質素, All day breakfast 無咩好講架啦, 呢個all day breakfast 有比火箭菜你, 又比和牛你食, 都算係有D誠意, 和牛雖小, 但肉質唔"諧", 所以無失望既, 炸雞翼係脆同好食既,(無油益味)。講下野飲啦..........可能大家飲痴線朱古力, 會即時搞混佢,  但就我唔會即時搞混佢, 我會用匙更輕輕淺嚐面既3款朱古力碎先, 咁樣先可以唔浪費佢放係Topping既唔同朱古力碎, 之後先會再將底既咖啡同中間既朱古力搞混。咁樣先係飲啖痴線朱古力, 感受下甜既衝激!
2022-07-30
  • 痴線朱古力