2019-01-18 27 瀏覽
今日去左尖沙咀行街,行行下見到有間台式飲品店。最近香港的台式飲品店愈開愈多,間間都各有特色,而且人流又非常多。「下站帖」,相比起幸福堂,我更愛下站帖。鋪頭有個影相位,影相都好影架!飲品選擇好多,我叫左兩杯,一陣行街可以邊行邊飲啊!下午去左鋪頭,人客都唔少,等左10分鐘終於買到我最愛既飲品!我每次都會叫波霸厚醇奶,賣相真係好靚啊!珍珠奶茶,整得好一啲都唔容易!珍珠煙韌充滿口感,粒粒有咬口,而家中間唔會太硬太實,食完唔會好飽肚。甜度岩岩好,唔會太甜太膩。值得一讚奶茶底,奶味香濃夠哂滑溜,飲落又不失茶香,的確驚喜!另一杯叫左青檸茶,比珍珠奶茶輕盈清香,飲完珍珠奶茶之後再飲依杯,更加清膩開胃。