2018-04-02 853 瀏覽
一班朋友想飲早茶,有人推介左哩間點心店,就試下啦!雖然係假期去,唔會好似平時茶樓咁,唔會加價。無加一之餘,茶位每人$4咋,性價比高叫左十幾樣點心,但係哩個翡翠三星餃賣相最吸引,所以淨係影左哩個「翡翠三星餃」佢唔係得個樣!仲好食嫁!其實就係蝦餃上面有啲裝飾,皮薄有咬口,入面係大大隻既蝦,爽彈,好食呀!「蟹子燒賣皇」好大粒,但全部都係肉,傳統茶樓好食啲~「豉汁蒸排骨」份量多,底啲芋頭粉又吸汁,好食!排骨就多肉,唔錯「蜜汁叉燒腸」腸粉質地好軟糯,唔會似食粉漿,叉燒份量多,仲有菜係入面,好食喎又「皮蛋瘦肉粥」好綿,唔會過鹹,唔太出水,幾好!「白灼油菜」佢上碟後會落啲油上去,朋友落單,我下次會叫走油嫁啦「芒果奶皇卷」伏中之伏無奶皇味,芒果唔係新鮮果肉、好少貪,重點係係佢係皮係好似食粉漿咁,真係食唔落仲叫左其他嫁,但我無試到。食到飽飽每人先五十蚊,好抵!下次黎要試下佢啲包點同薑汁糕
一班朋友想飲早茶,有人推介左哩間點心店,就試下啦!

翡翠三星餃

「蟹子燒賣皇」好大粒,但全部都係肉,傳統茶樓好食啲~

「皮蛋瘦肉粥」好綿,唔會過鹹,唔太出水,幾好!

「芒果奶皇卷」伏中之伏

仲叫左其他嫁,但我無試到。
食到飽飽每人先五十蚊,好抵!
下次黎要試下佢啲包點同薑汁糕
2018-03-31
$50 (早餐)
翡翠三星餃