2019-12-19 23 瀏覽
作為芫茜控的我,見到美食介紹元朗新開 餃子專門店 維港灣,全部都係特色餃,最緊要係有我最愛嘅芫荽鮮肉餃🥰🥰🥰裝修好新潮,有特色,以藍色為主調,牆身掛有很多得意公仔,圍繞着餃子🥟主題,可愛😻點咗芫荽鮮肉湯 8隻,仲有埋味精自家製靚湯!今天係粉葛湯,又係我喜歡飲的😍😍八隻大大隻,分量很久,芫荽味很濃,配鮮肉就最match,食兩隻飲下湯,正呀!😬😬芫荽控一定要嚟試其實餃子選擇很多,芝士黑松露、鮮蝦、鹹蛋,全部都係好有創意新穎👍👍當然都有傳統香芹啊香菇啊,大白菜🥟🥟🥟🥟另外朋友,就試咗滷水牛展湯刀削麵,湯底先甜,牛展有五大塊,生菜,秒殺!😂😂小食也有不少選擇,土匪雞翼,熱辣辣即叫即炸,肉質鮮嫩😋😋飲品有自家製銀菊露,絕對值得推介,媽媽的味道🤣🤣😁😁果然冇介紹錯、難怪好多街坊都係佢哋嘅fans😉

當然都有傳統香芹啊香菇啊,大白菜🥟🥟🥟🥟

小食也有不少選擇,土匪雞翼,熱辣辣即叫即炸,肉質鮮嫩😋😋

飲品有自家製銀菊露,絕對值得推介,媽媽的味道🤣🤣😁😁

果然冇介紹錯、難怪好多街坊都係佢哋嘅fans😉