1K
2018-10-12 72 瀏覽
特登走入將軍澳探朋友,佢請我哋食飯,我哋就請佢食甜品啦。不過,我哋對將軍澳唔熟,對唔熱衷嘅甜品就更加無idea,所以都係朋友帶路,帶我哋去到位於天晉嘅樂糖。餐廳以彩色氣球作佈置,色彩繽紛。除咗甜品,原來仲有意粉、薄餅同輕食。桂花荔枝水信玄餅水信玄餅有3款,M佬就叫咗桂花荔枝水信玄餅。桂花嘅清幽獨特香味,配上荔枝嘅清甜,又脫俗又驚喜。仲會附上雲尼拿雪糕同花茶一杯呢。菠多椰皇M佬一聽到菠多即刻嘴角蹺起,我其實講緊菠多椰皇囉。兩大塊微焦嘅菠蘿酸酸甜甜,夠晒醒胃。椰皇入面有椰奶、海燕同薄荷葉,椰味香滑突出,清新解喝。芒果隊長芒果基本上係甜品之皇,食親甜品又點可以無芒果呢?呢位芒果隊長,除咗有切粒芒果,仲有雲尼拿雪糕、海澡珠、乳酪爆珠、煉奶同脆米,夠晒豐富又有層次。

桂花荔枝水信玄餅

菠多椰皇