今晚我同女朋友走落去星薈館試下。一開始,我就感受到強烈嘅氛圍嚟自於餐廳設計。好似進入咗另一個世界。環境瀟灑,寬敞氣派,每個細節都處理得好好🍵🏯。首先師傅教埋出嚟個""雪燕鷓鴣粥"",每一口都令人流連忘返,就似絲般順滑!📸下一個菜式就更加難以抗拒 - ""南非廿二頭吉品乾鮑魚伴鵝掌""🔥🦪,滿滿的美味盡在其中,食落口先覺得真係真材實料 ! 接著就係""薑蔥霸王雞""一入口,⚡️🐔肉質鮮香嫩滑,配上調料爆出嘅香味,好食到無法形容!最後,餐廳特別贈送咗我地一款""生磨蛋白杏仁茶"",我一口試落去,清甜得黎又綿滑😍總括嚟講,星薈館係一間滿載優雅高級中菜嘅餐廳,有奇妙味覺享受,氣氛舒適度足,仲有優質服務🙏我誠心推薦你哋嚟試一試👋🎉🌛