悅滿軒

House of Joy
2023-03-19 3238 瀏覽
相約細妹到饒宗頤文化館行下, 對於我呢個吃貨嚟講😋當然要搵地方食嘢啦! 館內有間餐廳叫悅滿軒, 有一於訂位試下。 店內環境都幾舒適, 平日中午都幾多人, 我大約三點到達, 點了兩個午餐🍽️,烤西班牙黑毛豬配牛肝菌會珍珠麵, 牛肝菌忌廉汁$158、 大蜆配蕃茄乾醬意大利麵$138、Hot Mocha $20、 熱咖啡。 🔸意大利蕃茄包配黑水欖牛油、 每日餐湯配沙律 ~  麵包軟綿綿配牛油味道都唔錯, 餐湯味道好濃郁, 沙律菜生鮮,酸酸地幾開胃。 🔸大蜆配蕃茄乾醬意大利麵 ~ 這一款菜式反而比較普通, 上枱時的溫度已經不算太熱,所以醬汁好快已經結撻撻。 🔸烤西班牙黑毛豬配牛肝菌會珍珠麵,牛肝菌忌廉汁 ~ 黑毛豬外向內嫩, 珍珠麵口感煙煙韌韌,配上牛肝菌忌廉汁好好食。 🔸熱咖啡 ~ 咖啡味不夠濃。 🔸Hot Mocha ~ 味道不錯,朱古力味好香。 今次因為太飽所以沒有食這裏的甜品, 下次有機會都可以一試。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

意大利蕃茄包配黑水欖牛油、 每日餐湯配沙律

大蜆配蕃茄乾醬意大利麵

烤西班牙黑毛豬 配牛肝菌會珍珠麵, 牛肝菌忌廉汁

🔸熱咖啡 ~ 咖啡味不夠濃。
熱咖啡

🔸Hot Mocha ~ 味道不錯,朱古力味好香。
Hot Mocha

今次因為太飽所以沒有食這裏的甜品, 下次有機會都可以一試。

2023-03-17
意大利蕃茄包配黑水欖牛油、 每日餐湯配沙律
烤西班牙黑毛豬 配牛肝菌會珍珠麵, 牛肝菌忌廉汁
Hot Mocha
  • HotMocha
  • 烤西班牙黑毛豬配牛肝菌會珍珠麵,牛肝菌忌廉汁
  • 意大利蕃茄包配黑水欖牛油、每日餐湯配沙律