2017-10-24 79 瀏覽
剛好係荃灣食晚飯,醒起最近朋友有向我提起依間甜品店,我地食完晚就散步行過去。甜品店位置近大窩口一啲,但我就覺得荃新天地行去都好快,吾算吾方便!坐底時發現佢地都有幾多咸食,其實係可以食正餐再加甜品既一間食店!由於我地都飽飽地,所以就揀左一人一碗糖水。見到佢地有芋圓既糖水,亳不猶豫甘揀左。芋圓紫糯米 $32芋圓份量吾算好多但對於當時晚餐過後我覺得係足夠。芋圓煙韌q彈,幾吾錯!原來紫糯米配都幾搭喎!如果下次晚餐完想食芋圓都可以嚟再食!朋友點左燕窩燉甜椰甜椰就係燉椰奶加蛋白,本身仲以為係椰子啫喱添,甘樣變相就更正啦!甜椰吾會太甜,奶味都好重,燕窩係面,女人最愛啊!店入面都幾多位,幾岩一班人宵夜gathering~
芋圓紫糯米 $32
芋圓紫糯米

朋友點左燕窩燉甜椰
燕窩燉甜椰
店入面都幾多位,幾岩一班人宵夜gathering~