2025-02-08 0 瀏覽
酒類飲品選擇好多,環境亦好好,海景好開陽,枱與枱之間空間感亦都好夠,裝修有設計感,係適合傾偈嘅好地方。可惜今次男朋友選擇咗慶祝周年用,但開份Menu選擇勁少,八點未到海鮮拼盤已經冇咗,主菜選擇太少,喺好肚餓嘅情況下,我揀咗風乾火腿三重芝士意粉、軟殼蟹脆意大利飯,兩個都頗為失望。成餐飯我淨係影咗呢一張相為證,賣相好好,軟殼蟹好食嘅,唔似出面咁又好厚嘅炸粉,幾有蟹味,但我強烈提醒唔鍾意食軟飯嘅人千祈唔好叫呢度嘅意大利飯,我睇返之前嘅食評先知又係出事,我畢咗兩啖已經唔想再食,啲汁同個飯根本係割裂嘅完全入唔到味,個飯又淋得滯,所謂嘅脆就好似你炒飯有個焦嘅底咁,可能等我冇牙先食啦。至於風乾火腿意粉其實意粉質素OK嘅,反而嗰個份量就勁多,造型咁本身都唔錯㗎,塊風乾火腿意粉好似風帆咁企咗喺度,但成件事好似食緊豬肉紙咁,我又係食咗兩啖唔想再食落去,呢間餐廳嘅份量比例非常之奇怪。由於心情已經好差,所以冇再特別影相啦,成間嘢最高質係飲品同埋環境,去打吓卡朋友影相傾吓偈係好地方,食晚飯就真係唔建議,如果慶祝特別日子嘅請你諗諗另一半係重視環境定係重視食物,如果係後者嘅話請你揀過第二間。

可能等我冇牙先食啦。

2025-02-07
慶祝紀念