餐廳: Fresca
資訊:

2018-08-11 1187 瀏覽
平日去半山扶手電梯都經過此地,見好多外國人同竹升仔食,所以一直對佢好好奇,今日終於得閒唻試。好彩一早做好調查,知道大份量(即1個base +4個toppings )會飽食,所以選了正常份量(1 base +3個toppings )。因為第一次食,今日又較肚餓,驚素食沙律唔飽,所以揀咗飯做底,啲飯係紅米飯,感覺健康同有口感啲。3款配菜就揀咗韓式辣豆腐、椰菜花🥦+翠肉瓜同雜菜。啲配菜全部都用不同調味料調咗味,所以唔會覺得寡,而且食咗8成後就感覺飽,好彩本身個妙盛盤設計係容易包好,可直接打包走,唔會浪費。當日所見好多外國人食唔哂都係咁樣自行打包拎走。

3款配菜就揀咗韓式辣豆腐、椰菜花🥦+翠肉瓜同雜菜。

啲配菜全部都用不同調味料調咗味

當日所見好多外國人食唔哂都係咁樣自行打包拎走。