2019-09-29
第一次見到有花膠專門店,超級驚喜🤪 即刻要試下!入邊嘅食物好fusion好特色,細問之下原來老細屋企係做花膠批發,唔怪得之做到又平又靚嘅花膠🤤見到有是日推介靚湯,無花果海底椰雪梨花膠燉瘦肉 ($68) 一邊有一塊花膠,好滑,吸收晒湯嘅甜味同埋精華,夠晒養顏🥳 打個太多幾好飲,好鮮甜。咖喱花膠撈麵 ($58) 呢個花膠撈麵真係冇得頂,首先性價比好高。$58有一大舊花膠,煮得好冧好夠味,而且花膠味道較重,咖喱味好香大都唔會蓋過左花膠嘅味道。但係咖喱配嗰啲撈麵都真係無得輸。係食得出嘅椰香味,辣辣地好惹味,而且個面都好爽口彈牙,出邊好少搵到啲咁好食嘅面。之後唔夠喉我哋仲叫多咗個麻辣花膠撈麵,個辣醬真係冇得輸,唔算好麻辣,但係食落就好香。好多人會買返屋企自己整野食添架。令你原來仲有花膠扒可以食,叫咗非洲黃花膠 ($138) 花膠扒原來可以咁好食,好豐富嘅膠質,然後幾好咬口,個醬汁都做得唔錯。同埋以呢一個價錢食到花膠扒真係好抵。首創鹽酥花膠 ($88) 最後介紹我覺得最有驚喜嘅一樣野食🤤 鹽酥雞,鹽酥豆腐食得多,鹽酥花膠都係第一次試。口感超級正,當花膠仲係好熱嘅時候,食落去有少少黏黏地,但係花膠味
首創鹽酥花膠 ($88) 最後介紹我覺得最有驚喜嘅一樣野食🤤 鹽酥雞,鹽酥豆腐食得多,鹽酥花膠都係第一次試。口感超級正,當花膠仲係好熱嘅時候,食落去有少少黏黏地,但係花膠味道好重。之後放涼咗,花膠食落就有少少似魷魚,煙煙韌韌,食到停唔到口🤪 差啲嗌多一碟🤣