2022-11-24
呢排天氣開始轉涼,又係時候打邊爐食雞煲啦今次仲可以試下火鍋店首創既酥皮麻辣芝士雞煲,再加埋海鮮盤、靚牛肉打邊爐,一次過滿足我三個願望餐廳裝修以港式火鍋店為主,店內設有大量卡位,坐位寬闊,用餐舒服晚市火鍋放題包括有一個頭盤 + 海鮮盤 + 火鍋湯底頭盤可以四選一,有招牌麻辣雞煲、老檀酸菜魚、韓式芝士雞、味鮮卜卜蜆,最近仲有升級食法轉做酥皮麻辣芝士雞煲、椰香香茅青檸烤魚、麻辣烤魚或藤椒烤魚火鍋湯底可以八選一,湯底有辣有唔辣,清甜養顏,剌激麻辣都有,任君選擇食物方面: 選擇左 Set C 澳洲 M4 和牛海鮮大滿貫餐廳近排仲做緊限時扭蛋活動優惠,惠顧 C 餐或以上套餐,就可以抽扭蛋贏取獎品,我地仲好好彩中到 Moscato 麝香葡萄酒,真係開心到爆頭盤 (一次): 選擇招牌酥皮麻辣芝士雞煲,將酥皮和雞煲二合為一真係第一次試,極大塊酥皮,賣相吸睛,酥皮焗到酥脆,切開後將酥皮撈入拉絲芝士及麻辣汁,口感超新穎,再用上雞髀肉做雞煲,食落啖啖肉,厚肉多汁,香辣惹味海鮮盤 (一客) : 有鮑魚、青口、日本扇貝、大蜆、鮮海蝦及深海龍躉片,樣樣夠曬新鮮美國牛肉大滿貫 (一客) : 七款牛肉用木盒上枱,賣相吸
晚市火鍋放題包括有一個頭盤 + 海鮮盤 + 火鍋湯底
火鍋湯底可以八選一,湯底有辣有唔辣,清甜養顏,剌激麻辣都有,任君選擇 食物方面:
選擇左 Set C 澳洲 M4 和牛海鮮大滿貫
餐廳近排仲做緊限時扭蛋活動優惠,惠顧 C 餐或以上套餐,就可以抽扭蛋贏取獎品,我地仲好好彩中到 Moscato 麝香葡萄酒,真係開心到爆 頭盤 (一次): 選擇招牌酥皮麻辣芝士 雞煲,將酥皮和雞煲二合為一真係第一次試,極大塊酥皮,賣相吸睛,酥皮焗到酥脆,切開後將酥皮撈入拉絲芝士及麻辣汁,口感超新穎,再用上雞髀肉做雞煲,食落啖啖肉,厚肉多汁,香辣惹味 海鮮盤 (一客) : 有鮑魚、青口、日本扇貝、大蜆、鮮海蝦及深海龍躉片,樣樣夠曬新鮮 美國牛肉大滿貫 (一客) : 七款牛肉用木盒上枱,賣相吸睛,岩曬打卡,由高級雪花肥牛、牛舌心、嚴選牛下肩、特級牛胸爽、嚴選牛板腱、手切頂級封門柳及澳洲M4和牛,木盒細細,但份量足料,可以一次過食曬唔同部位,唔同味道,牛肉控必定鐘意 無限量添加 : 有多款食品可以無限量添加,當中推薦日本廣島蠔、海蝦、花膠仔、日本豚肉五花片、鮮打家鄉墨魚滑、鮮打蟹子蝦滑、芝士牛丸,真係樣樣都要試
自助區 : 有四十多款火鍋配料自助供應,蔬菜、魚皮、冷盤、丸類及熱葷,當中既冰鎮醉鮑魚,千祈唔好錯過 飲品 : 有洛神花茶、自家菊花露,桂花烏龍冷泡茶,仲有多款汽水、綠茶、王老吉等等,夠曬冰凍解渴
甜品 : 有杯裝雪糕、豆腐花及可以按自己喜愛配料既芋圓甜品,
Ours Tips : 放題係 120 分鐘,最後半個鐘會截單,絕對有充足時間比大家吃到飽
網址 : https://www.instagram.com/moonerchickenpot