以前一北上 就會即刻想食翻餐酸菜魚!但近年疫情肆虐 冇得周圍去 喺香港想搵一間性價比高嘅川菜真係唔容易啊🙌🏻今次介紹嘅哩間川菜位於荔枝角工廈嘅地庫 距離荔枝角地鐵站約4分鐘 位置方便 店舖座位都幾寬敞頗舒適 上菜速度都好快 最值得一讚就係性價比極高 睇埋落去你就明👇🏻·招牌二人餐 $318 *必食酸菜魚超足料 望落似3人份多啲 食落亦充滿驚喜 魚片嫩黃爽滑 酸辣可口 但又唔會過分油膩 魚片唔會一夾就散 酸菜夠爽脆 湯底酸辣度剛剛好 非常開胃👍🏻辣度方便我地今次揀左BB辣 唔食辣嘅人一定接受到~鍾意辣嘅人可以挑戰中辣/大辣🔥*回鍋肉哩嘅菜式煮得好食真係唔容易 食落肥瘦比例分明 仲用左大量韭菜吸收油香👍🏻豬肉切成薄薄一片 方便送飯之餘仲做到外脆內嫩嘅效果🙌🏻*紅油蒜蓉青瓜最近天口熱好適合食🙌🏻青瓜鮮甜爽脆 加上特調嘅酸辣醬汁同大量蒜粒 青瓜仲好細心切成一口份量 一啖一粒好正👍🏻*黑糖糍粑第一次食哩個四川著名特色家常菜!表面有少少黃豆粉 食落口感非常Q彈軟糯🙌🏻表面煎至金黃色 口感香脆可口 強烈建議大家要加埋黑糖漿一齊食 超正呀!*可樂 +$7*杞子六花茶 +$8如果覺得口喝仲可以加錢嗌吓嘢

·招牌二人餐 $318

*黑糖糍粑
黑糖糍粑

*可樂 +$7
*杞子六花茶 +$8
如果覺得口喝仲可以加錢嗌吓嘢飲 選擇都好多~
可樂
杞子六花茶

·尖椒皮蛋 $38
皮蛋切成8小件 味道惹味開胃 青椒勁香濃美味 醬汁酸辣 幾適合撈飯!係一道唔錯嘅特色小菜喔👍🏻
尖椒皮蛋

#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩

📍 BB辣 (荔枝角)
荔枝角青山道489-491號香港工業中心C座地庫CB1A室
2021-04-29