2021-06-23
印度家庭式經營餐廳,有種好warm嘅感覺❤️但係落單叫侍應叫好耐,佢哋嘅生活節奏比較慢,上菜速度都可以接受👌🏻*Garlic naan 蒜茸烤餅 $40Naan係印度菜必叫嘅菜式,好香蒜蓉牛油味,有麵粉香,點masala一流🤟🏻*Butter chicken masala 雞肉瑪沙拉 $110Masala又係另一個必叫嘅菜式🤩香料味好強烈,雞肉份量看似好少,但其實都好夠食,而且好入味,不過嚡口咗少少🤏🏻Bamboo chicken briyani $110竹筒飯in印度style🇮🇳佢會喺個竹筒到倒出嚟🎍印度香料超級重,飯亦都好鬆軟,雞肉好嚡口,而且唔係太食得出雞味🐔有兩種汁可以點,白色偏酸少少甜,另一個咖喱汁味Butter dosa 牛油煎餅 $60超級出名嘅煎餅~ 塊煎餅大過我塊面三四倍有多,脆卜卜,脆得嚟又唔會好油😈仲有三個咖喱醬,同埋一個咖喱汁👻青色最辣,白色少少甜,紅色少少辣,每個味都唔一樣🙈Anjappar fish meal $120呢個好驚艷到眾人🤟🏻有無數咁多咖喱醬可以點,每一個都唔同味道🌞有啲有鷹嘴豆,有啲有原粒蒜頭,有啲有好多纖維嘅香料,有啲有枝豆,有啲有好多菜,有
Garlic naan 蒜茸烤餅 $40
Bamboo chicken briyani $110
Butter dosa 牛油煎餅 $60
Anjappar fish meal $120
呢個好驚艷到眾人🤟🏻有無數咁多咖喱醬可以點,每一個都唔同味道🌞有啲有鷹嘴豆,有啲有原粒蒜頭,有啲有好多纖維嘅香料,有啲有枝豆,有啲有好多菜,有一個係甜乳酪。我地叫左魚🐟,麻麻地,多骨冇魚味🥲白飯好軟熟,好fluffy🍚好似入口即化咁樣,仲有兩種唔同嘅餅,一個係chapati,全麥烤餅,偏韌偏硬,一個係唔知乜餅,都係好韌嘅感覺👻
總括嚟講,好抵食,一個人一百蚊左右,連野飲都係多四五十蚊,食到飽飽🤙🏻最麻煩係冇水飲,一枝點水要十幾蚊左右,不過佢好似可以俾水喉水🌚