2021-01-10
之前同屋企人嚟過食呢一間餐廳,一試難忘,所以今次就同先生再嚟多次食啦!嚟之前,先生已經做咗資料蒐集,話一定要試呢一度嘅叉燒燒味,咁所以一坐低啦,我哋就已經決定要試一試佢啦!1️⃣叉燒燒腩仔雙拼( $368 )☺️:燒腩仔,坦白來講,冇乜特別,上菜嘅時候亦都唔係特別熱,只係微暖,下次都未必會再試。但係,叉燒真係要大讚!非常之香軟肉滑,食落有強烈嘅肉香,脂肪同瘦肉比例都係好平均。另外,我哋多點左另外幾款點心,例如蝦餃、山竹牛肉、脆皮流沙酥、腸粉等,幾款點心嘅味道都唔錯,比起一般中菜廳係高質嘅午餐來講算係幾抵食!食後分享:1️⃣叉燒雖然係好食,但係偏貴嘅,如果有興趣都可以一試,但係就唔需要點雙拼,因為燒腩仔實在係冇特別2️⃣由於餐廳用餐限時90分鐘,我哋2:30入場,食到4:00就真正要交枱,兩個人來講時間都算充足,但如果約多啲朋友呢,就會顯得有啲趕時間
1️⃣叉燒燒腩仔雙拼( $368 )
食後分享: