星期六咁岩等人, 又未食野, 去左呢間美心MX吃, 叫左燒鵝米粉加杯熱奶茶, 好一個港式下午茶。岩岩去完韓國旅行, 日日吃kimchi, 又辣又酸又唔鮮味, 太耐未吃過香港野食了, 呢個TEA SET真係又岩胃口, 又平(好似係$20有找), 又有香港風味。20蚊唔使WOR, 而家係香港真係好難得。好啦, 講番食物質素, 好滿意, 燒鵝(可能係燒鴨, 我唔識分), 唔太肥, 有肉食, 係我3點幾仲未吃過任何野落肚既情況下, 都頂得住肚餓。杯奶茶真係好香滑, 有茶味, 咩叫正宗香港奶茶? 我覺得呢間絕對做得到。係我呢個思鄉情緒高緒的lonely下午, 吃個燒鵝米+熱奶茶, 仲要只係需要$20, 我!好!滿!足!!

2011-10-01