想嘆下法式情懷,原來去尖沙咀就得?這間法式薄餅專門店有甜有鹹,想當正餐食又得,食完正餐食埋甜品亦得。不同季節會推出特色口味,除了咖啡和茶,亦有特色法式梳打可以飲。Cafe Crepe 在尖沙咀 K11 Art Mall 商場有分店,地面層好方便,經過坐低飲杯野食件crepes都唔錯。這間分店採自助形式,點餐後等訊號去取餐。座位唔太逼,都是自由入座的形式。甜食基本上係蛋奶素食,鹹的就有一款寫住素食。Le Vegetarian HK$88 / 芒果法式梳打 HK$58法式薄餅入面有菠菜、蘑菇、番茄和Feta芝士,我另外再加左雞蛋和牛油果,看起來非常豐富。法式薄餅皮煙韌又帶少少甜味,配多種素食餡料食好滋味。芒果梳打非常清新,入面有粒粒芒果肉,上面仲有球酸酸檸檬雪葩呢。
這間分店採自助形式,點餐後等訊號去取餐。
座位唔太逼,都是自由入座的形式。
甜食基本上係蛋奶素食,鹹的就有一款寫住素食。
2023-11-21