2018-01-29
煎炸+無骨+嫩滑雞肉+甜辣醬,呢幾樣野MIX埋,唔食都知道正!!~😋 所以一早就留定肚,唔知係米因為咁所以覺得呢度D食物特別唔錯呢?!😆Haru Haru雖然係一條巷仔入面,但完全無污糟既感覺,而且光線充足;老闆娘亦都好友善同埋充滿笑容,仲主動介紹菜式添~👍眼闊肚窄既我,望完個餐牌好多野都想點😂好彩朋友STOP我,如果唔係一定造成浪費…黎到呢度,首選一定係韓式醬辣炸雞,由於我地唔中意啃骨頭,所以點左無骨雞半隻;另外加多半隻香蔥炸雞 (我真係好中意食炸物);最後再點多一件芝士蛋卷~職員先送上三款小菜 – 大豆芽、泡菜、翠肉瓜三款中翠肉瓜最好味,瓜肉多汁、少少麻油同蒜調味,岩岩好 唔會太重味香蔥炸雞,半隻,無骨 ($79)原來炸雞仲配送沙律同白蘿蔔解膩😗雖然椰菜絲切得比較粗,唔係我杯茶,但有誠意;白蘿蔔醋味好濃,絕對可以解膩!!😀半隻炸雞分量亦相當多,粗略估計有成十二大件!!值得一讚既係炸粉唔厚且雞肉肉嫩多汁,一D都唔鞋唔乾唔韌!! 估唔到香港連鎖店做唔到既質素但佢做到!~而且價錢仲非常貼地不過唔好既地方就係香蔥味唔夠,雞肉本身只係原味炸雞,要夾住蔥一齊食先有蔥味韓式醬辣炸雞,半隻,無骨
職員先送上三款小菜 – 大豆芽、泡菜、翠肉瓜
香蔥炸雞,半隻,無骨 ($79)
韓式醬辣炸雞,半隻,無骨 ($79)
呢款炸雞同香蔥一樣既多,雞肉肉質都算滑,不過嫌佢D醬撈得唔夠均勻,唔夠做到每個位置都沾到醬,而且唔夠辣;呢個係無咁重口味既醬辣炸雞,可以為左迎合香港人既口味
芝士蛋卷 ($78)
分成8等份既蛋卷,亦係呢度另一款招牌菜!!
蛋卷除左大份外,厚度更有1吋多添,而且蛋卷心包住熱溶芝士,啖啖芝味~~身為芝士控既我無理由唔LIKE
不過美中不足既係,雖然雞蛋煎得滑身,卻缺乏蛋香😣
總體我都好滿意今日個晚餐,職員態度好、價錢平民、食物分量足、質素算唔錯,下次一定會再黎!! 😏