星期六下午十二點幾嚟到鰂魚涌,原本以為要排隊,好好彩店內仲有位置。同朋友一人叫左一個set,所有套餐都包左薯仔沙律,湯同埋飲品。個人覺得薯仔沙律好好味,湯方面就覺得有一點咸,飲品就叫左蜜桃茶🍑雞髀湯咖喱🍗🥘豚肉湯咖喱🐷🥘本身湯咖喱當中已經有唔少配料,有不同類型既蔬菜,仲有大大隻雞髀🍗飯仲係我最愛既日本珍珠米😋👌🏼 之前係北海道都有食過湯咖喱,食完Asiri呢度既湯咖喱即刻諗返起北海道食既感覺!! 呢度既湯咖喱無北海道既咁辣,但味道都一樣咁正,雞髀肉好滑,好淋身,好容易就撕開,同埋索晒湯咖喱汁,送飯一流呀。另外,其他蔬菜有,南瓜、西蘭花、茄子、秋葵、蓮藕,全部都係晒湯咖喱汁,好入味,令人一口接一口咁,好快就食晒成碟飯😆😆好喜歡店內既設計,尤其個幅北海道地圖,好comfort,係呢度食飯好有家既感覺🏠

雞髀湯咖喱🍗🥘

豚肉湯咖喱🐷🥘