2024-10-10
喺openrice已經見到呢間野好耐,見到咁多好評一直想去試吓,講真住馬鞍山咁耐,都唔係好發現呢間野存在,因為嗰邊路邊真係好少人行。呢日平日7點嚟到,唔洗等位,入面都有幾枱食緊。本身唔係好鍾意食韓國野,喺香港都幾乎唔食韓國野,今次都特登嚟試吓,叫返炸雞呢啲common野,加上五味炸雞似乎係招牌菜。一坐低就送上前菜,醃漬魷魚幾好食,之後仲會送上一盆生菜,唔知係咪係人都有,定因為我哋叫咗肉先有推廣優惠,叫炸雞/pizza送小食,可以揀薯條或者炸熱狗,緊係要試吓韓式小食炸熱狗啦。熱狗入面冇餡的,得芝士,但芝士超拉絲,熱辣辣又脆就好食五味炸雞 $239雙重芝味經典原味蜜糖芥末特色甜辣洋蔥蛋黃脆就一定原味最脆因為冇醬,都最好食,甜辣唔會太辣,芝士味好濃,蜜糖芥末同洋蔥蛋黃都好好食,唔會太濃味。啲雞全部都好脆,雞肉嫩,juicy,呢個五味盤價錢最抵,又可以試晒5隻味,各有5舊炸雞,有25舊都幾抵食,每舊都唔算細舊。2個人基本上食一個五味炸雞已經飽,見到我哋仲叫咗豬頸肉同牛骨湯飯,隔離枱仲話我哋叫咁多添🙂不過一早預咗打包炸雞比屋企人試,加上一次過都食唔到咁多炸雞,都要食下其他野先得。燒豬頸肉 $15
熱狗入面冇餡的,得芝士,但芝士超拉絲,熱辣辣又脆就好食
五味炸雞 $239
雙重芝味
經典原味
蜜糖芥末
特色甜辣
洋蔥蛋黃
燒豬頸肉 $158
估唔到有咁多咁大碟,雖然下面係用洋蔥墊底,但係都有好多肉,肉嘅醬汁好入味,個汁好味,甜甜地咁,仲有盤生菜用嚟包肉食。
雪濃牛骨湯 $88 送白飯
都幾大碗,入面都有唔少牛肉,仲有蛋絲粉絲,韓式粉絲好味彈牙,牛骨湯好香,好勁牛骨味,有啲人可能會覺得好羶牛味,撈飯好食。