2019-04-23 47 瀏覽
今日約咗幾個好姊妹在尖沙咀聚一聚,去咗比較少去嘅寶勒巷睇下有咩心水,原來呢條街有好多選擇,不過最後都係揀咗打邊爐,因為見呢間舖新開張,試業期間有全單68折優惠,見咁抵,所以試一試。店舖枱與枱之間都算闊落,唔會同隔離枱好親密,而我地一行四人被安排坐卡位,非常舒適。店員第一時間放低個調味架,有8款調味料,除咗有基本嘅芫茜、蔥花、乾熟蒜蓉、青紅辣椒、沙嗲醬外,最特別係有XO醬,坊間比較少見。首先嚟碟三色刺身,都算新鮮肥美。湯底我地揀咗漁一花甲皇蟹鍋,除咗有兩隻不大不小嘅蟹同花甲喺主角外,仲有大蔥、洋蔥、胡椒做配角,湯底清甜,之後啲蟹吸收晒打邊爐啲精華,蟹肉非常之甜。頂級手切安格斯肥牛,肥瘦均勻而且有牛味。本地澳洲黑豚肉,一啲都唔嚡,好嫩滑。炸午餐肉,平時食開都係就咁厚切嘅午餐肉,呢度就多咗一重功夫炸過嘅,就算唔覺意淥耐咗都無咁易淋。手打墨魚滑,份量都唔少,好彈牙。花樣油條,叫呢樣嘢嘅原因係因爲被油條個名吸引咗,原來係墨魚滑釀油炸鬼...早知魚滑揀另一款試啦手製四寶餃,呢個真係抵食之選,首先佢有黑松露帶子餃、水餃、雲吞同韭菜餃;每隻雲吞裡面都有隻鮮蝦,足料;而韭菜餃有大量韭菜,鍾意韭菜嘅人一定

首先嚟碟三色刺身,都算新鮮肥美。

頂級手切安格斯肥牛,肥瘦均勻而且有牛味。

本地澳洲黑豚肉,一啲都唔嚡,好嫩滑。

手打墨魚滑,份量都唔少,好彈牙。

手製四寶餃,呢個真係抵食之選,首先佢有黑松露帶子餃、水餃、雲吞同韭菜餃;每隻雲吞裡面都有隻鮮蝦,足料;而韭菜餃有大量韭菜,鍾意韭菜嘅人一定唔好錯過;重點係每隻餃都有BB仔拳頭咁大,爆餡的!好飽肚

飲品方面,薏米水通常都係加檸檬,今次我地揀咗比較少見嘅,粟米薏米水,好有粟米味,比起檸檬味會多一份香甜。
整體服務質素好,環境舒適,食物高質素,必定再來光顧