2021-12-13 408 瀏覽
呢間餐廳既裝修同蘇豪區其他餐廳好唔同,行高貴fine dining 路線,雖然地點唔算好方便但佢既食物質素同埋環境都吸引到好多人幫襯!一坐低侍應就會幫你斟一杯complimentary既香檳同埋水,飲落好順喉味道唔會太搶,感覺好似已經去左間5星級酒店咁,之後經理會簡單介紹下有咩食,成個過程都好舒服而且專業,令到我地未食都已經好期待!Chicken Bruschetta滿滿既雞胸肉配以燈籠椒,味道唔會好濃而且雞胸肉唔鞋口,食落層次感幾好,加上多士烘得好脆,大細岩岩好食完都唔會即時飽肚。Italian Picked Vegetables擺盤好靚而且每樣蔬菜都有精心烹飪同調味,配合埋多士又有另一番風味,尤其係eggplants,我本身麻麻地佢既質感,但呢度可以完全改變口感,咬落爽脆類似榨菜咁,調味亦都係一流,酸酸甜甜好開胃!Cooked Ham & Mushroom Pizza意大利餐廳冇理由唔食pizza吧。呢度既pizza係自己搓皮。番茄醬食得出係用上新鮮番茄,味道同罐頭既基本上一食就有分別,加上ham既比例適中而且餅邊好煙韌有質感,食落真係好吸引!USDA Rib Eye 350g經理

Chicken Bruschetta

Italian Picked Vegetables

Cooked Ham & Mushroom Pizza

USDA Rib Eye 350g

經理表示係用鐵板上所以唔侯叫得太生,一上台已經被佢既剛剛好medium rare吸引住,加上4款唔同既醬汁(olive oil, vinegar, chilli oil, garlic oil),食落層次感好突出。亦因為明顯食得出佢地既olive oil好靚,食落好順喉又唔會有油膩感! 牛肉味濃而且冇咩筋,鐵板再煎封一陣已經有完美5成熟既效果!

Grilled Mixed Vegetables & Oven Baked Spinach

Sides方面我地揀咗呢兩款,中和一下肉既滯感。整體都幾好食又唔會油,oven baked spinach 好嫩而且味道岩岩好!

Traditional Tiramisu & Profiteroles

甜品方面一定要食tiramisu,佢地係自己整既所以味道都幾特別,奶味同埋咖啡味平衡得幾好,加埋手指餅已經吸收哂精華,食落有層次又唔會漏! 另外Profiteroles 係佢地特色之一,用咗厚厚既朱古力淋上類似泡芙既甜品,朱古力味好濃郁而且又唔會搶咗泡芙既味道,幾特別既一道甜品!
  • USDA Rib Eye