2022-11-29
²⁰²²ღ🌸養生火鍋店·淥鼎記. *𖥧𓇣 ﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊大家都知道我好鍾意食火鍋😝!但係唔係真係間間都咁高質㗎!今次想介紹比大家係旺角淥鼎記💚任食超高質任食火鍋🍲,👉🏻鰲拜套餐 $488/位(4位起)食材超高質!多款前菜、刺身、海鮮及主食🫶🏻ꔛ☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧⭐️椒絲炒鵝腸豉椒味濃✨爽口鵝腸,而且份量好多💚⭐️黃金炸魚皮鹹蛋黃味超濃, 加上脆卜卜魚皮好惹味♥️⭐️時令刺身👉🏻象拔蚌我超級鍾意食象拔蚌!鮮甜彈牙٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و爽口,超高質⭐️生腌時令刺身級海鮮 蒜頭檸檬醃原隻刺身西澳大龍蝦,生蝦及鮑魚🦪有西澳龍蝦、天使蝦及南非鮑魚酸酸辣辣口感豐富🤪正到暈⭐️主菜可選酸菜魚、重慶雞煲、香辣烤魚、水煮魚水煮牛肉、辣子雞煲。酸菜魚肉大大片、味道又酸又辣,惹味開胃⭐️火鍋揀咗鴛鴦鍋我最愛嘅麻辣湯底同花膠美人鍋-麻辣湯底超香濃✨超級推薦!-花膠美人鍋亦好足料👄店員提醒把前頭盤的龍蝦殼放入湯底,蘑咗龍蝦🦞湯底頓時鮮甜可口♥️⭐️美國牛併盤·牛小扒、和牛粒、牛舌,肉質鮮嫩,牛肉味濃✨⭐️沙巴躉切片-超級好味😋~每塊都是厚度適中~肥質滑而味濃⭐️手工紫菜響鈴-配以新鮮腐
﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊
大家都知道我好鍾意食火鍋😝!
但係唔係真係間間都咁高質㗎!
今次想介紹比大家係旺角淥鼎記💚
任食超高質任食火鍋🍲,👉🏻鰲拜套餐 $488/位(4位起)
食材超高質!多款前菜、刺身、海鮮及主食🫶🏻
⭐️椒絲炒鵝腸
豉椒味濃✨爽口鵝腸,而且份量好多💚
⭐️黃金炸魚皮
鹹蛋黃味超濃, 加上脆卜卜魚皮好惹味♥️
⭐️時令刺身👉🏻象拔蚌
我超級鍾意食象拔蚌!
鮮甜彈牙٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و爽口,超高質
⭐️生腌時令刺身級海鮮
酸酸辣辣口感豐富🤪正到暈
酸菜魚肉大大片、味道又酸又辣,惹味開胃
⭐️火鍋揀咗鴛鴦鍋
我最愛嘅麻辣湯底同花膠美人鍋
-麻辣湯底超香濃✨超級推薦!
-花膠美人鍋亦好足料👄
店員提醒把前頭盤的龍蝦殼放入湯底,
蘑咗龍蝦🦞湯底頓時鮮甜可口♥️
⭐️美國牛併盤
·牛小扒、和牛粒、牛舌,肉質鮮嫩,牛肉味濃✨
⭐️沙巴躉切片
-彈牙Juice牛丸
⭐️精選菜籃
-精選嘅菜籃有不同嘅配菜💚
🫶🏻任點仼食火鍋配料另可QR code點
安格斯肥牛、伊比利亞黑毛豬、紐西蘭羊肉片、
鮮雞件、廣島蠔 、海蝦、沙白蜆、手工蝦丸等等,
自助區也有好多配料及飲品!
🫶🏻我地每人仲叫咗一杯立體熊檸檬茶🐻
好睇又解渴
📍淥鼎記 (旺角)
旺角彌敦道593-601號創興廣場5樓
📍 淥鼎記 (觀塘)
觀塘觀塘道414號1亞太中心8樓
𓆸 ॱଳॱ ⸜ ̠ꌇི͚̠⸝ 𓌉◯𓇋 ⸝⸝⸝ 𓎩 ⸝⸝ 𓌈˒˒* ⸜ ̠ꌈྀ͚̠⸝
༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶
˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ @granddinghouse
≋ ≋ 淥鼎記
₊˚· ७── ⁼³₌₃