▫️打邊爐既最佳拍檔非牛牛莫屬🐂 今次黎到呢間專食刁鑽牛肉部位既牛肉火鍋專門店🍲 準備今次要做牛魔王🐮▫️坐低枱面會有張餐紙,話你知點食法先最好食😋 同每一個部位要淥幾多秒⏱ 好多部位我都係第一次聽👂🏻🫙 醬料 $10/ pp▫️自助吧自己拎醬料🥸 推介秘制牛肉汁+柑桔汁🍊 香濃得黎仲帶出到牛肉鮮味😋🍲 花雕醉蜆鍋 $138▫️店員推介蜆係當日新鮮到貨,既然係咁就試下佢啦😝▫️蜆鍋用蓋蓋住,等蜆熟晒開晒口就食得喇🥳 一打開蓋超香花雕酒味🍶 蜆肉真係好新鮮🤭 超大煲蜆,淨係食蜆都飽左一半🤣🦶🏻 澳洲五花趾 $68▫️屬於牛後腿肌腱既中心部分,聽落都覺得隻牛用左唔少腳骨力🐂💨 口感相對彈牙🦷🇨🇦 熟成加拿大牛肩脊 $58▫️經過熟成處理,肉味寧舍香濃,油脂花紋都好靚😍🥄 匙柄 $48▫️第一次聽呢個名🤣 係牛下肩胛肉,油脂相對上較少但依然好重牛味🐂🐂 安格斯 - 橫隔肌 $48▫️個人黎講最鐘意呢款😙 牛味好香濃之餘煮完係最嫰滑🧏🏻‍♀️ 原來每隻牛只有2小塊,好珍貴🥹🐫 牛駝峰 $48▫️牛後端頸背間既肉,肥瘦比例好均勻😽♣️ 黑柏葉 $68▫️新鮮既牛柏葉先係黑色既💁🏻‍♀️ 煮完依然好爽口🫦🦑 水魷 $48▫️非

🫙 醬料 $10/ pp

🍲 花雕醉蜆鍋 $138
▫️店員推介蜆係當日新鮮到貨,既然係咁就試下佢啦😝

🦶🏻 澳洲五花趾 $68

🇨🇦 熟成加拿大牛肩脊 $58
▫️經過熟成處理,肉味寧舍香濃,油脂花紋都好靚😍

🥄 匙柄 $48

🐂 安格斯 - 橫隔肌 $48

🐫 牛駝峰 $48
▫️牛後端頸背間既肉,肥瘦比例好均勻😽

♣️ 黑柏葉 $68
▫️新鮮既牛柏葉先係黑色既💁🏻‍♀️ 煮完依然好爽口🫦

🦑 水魷 $48
▫️非常新鮮有光澤✨ 好彈牙😬

🔔 響鈴 $28 /
🐝 蜂巢豆腐 $28
▫️索湯恩物超好味🤤

🍺 里香白蘭 350ml $58
▫️打邊爐點少得啤酒🍻 想飲返杯手工啤, 店員介紹左幾款,其中一款係里香白蘭🌼 帶點花香味,入口清甜好岩女仔飲👧🏻

🥤 Coke Zero $13

▫️火鍋店全日不收加一😍 但店員服務態度依然親切有禮,仲經常黎檢查要唔要幫手加湯,值得一讚🥰