2019-10-16 3325 瀏覽
聽朋友介紹 apm附近(巧明街) 工廈開咗間高質有特色嘅西餐廳。 喜愛周圍搜尋好野食既我哋 ,收工一於過嚟試!呢度 燈光較暗 ,環境優雅,高格調 , 傾計談心相當不錯!落單時問起侍應, 佢地講呢度原來都可以包場或者搞私人聚會 , 咁下次有private party 都可以考慮呢度!睇下餐牌原來今日星期一,有promotion Happy Monday / Wednesday 18:00後Main Course 買一送一, 真心扺!點餐後隨即奉上黑糖包 跟牛油,黑糖包既鬆軟又好味set dinner跟餐有忌廉湯,頭盤沙律同主食忌廉湯味道濃郁 ,味道比一般嘅忌廉湯香, 好回味。沙律係 Parma ham楊桃沙律 蔬菜新鮮, Parma Ham 好好食, 跟埋甜甜的楊桃和橄欖油醋汁 ,健康又好食頭盤係魔鬼蝦球牛油果醬脆多士, 蝦球酥脆,個多士真係好脆 ,出奇地好食!主食叫咗火山石燒澳洲m6和牛 ($328)一上枱已經有驚喜 , 肉質優質,好有牛味。跟埋特色爆谷川香燒汁 ,好正! 配菜係Brussel sprout 同 red/ green pepper 食 ,好清新嘅感覺。朋友叫咗大阪味噌

呢度 燈光較暗 ,環境優雅,高格調 , 傾計談心相當不錯!

睇下餐牌原來今日星期一,有promotion

點餐後隨即奉上黑糖包 跟牛油,黑糖包既鬆軟又好味

set dinner跟餐有忌廉湯,頭盤沙律同主食

忌廉湯味道濃郁 ,味道比一般嘅忌廉湯香, 好回味。

沙律係 Parma ham楊桃沙律

主食叫咗火山石燒澳洲m6和牛 ($328)

朋友叫咗大阪味噌燒智利銀雪魚$288
set dinner亦跟沙律菜 ,忌廉湯,頭盤及主菜。
銀雪魚肉質好滑,上面又有木魚絲襯托,加上 濃沃嘅燒汁, 口感真係一流
條魚燒得好香 ,值得推薦

飲品袋叫咗杯Green tea latte

好喜歡喝green tea latte.淡淡嘅綠茶香同埋奶香,唔會太甜, 啱曬我口味。

甜品有芝士蛋糕, 濃沃嘅芝士口感,令呢一餐劃上完滿嘅句號 。

呢度嘅格調非常適合男女拍拖,好浪漫 ,氣氛好 ,簡直係平價fine dining , 拍拖首選
朋友就嚟生日,一定要過嚟呢度慶祝!

2019-09-09
  • 大阪味噌燒 智利 銀鱈魚