2021-05-04
收工想食d辣野開開傾下計住左將軍澳咁多年而家越黎越多好野食今次去到祥仔辣辣 食個招牌二人套餐-酸辣紅海蜇花海蜇+萵荀真係好match 好爽啊!夠辣 夠爽 夠入味-宮保蝦仁蝦肉彈牙!配上特別ge甜辣嘅醬料 都幾得意-招牌口水雞雞肉超嫩滑辣味相當地度高 好過引啊!-干鍋福建椰菜花干鍋真係好有鍋氣 食落好脆口嫁 椰菜花咁樣整真係無唸過-招牌祥仔酸菜魚今次點左中辣 唔算好辣 朋友同我都食得好開心魚肉好爽好嫩 加咗迷迭香 味道食落唔覺但係嗅到有特別香氣酸菜好開胃 仲有芽菜 特別之處係有蓮藕-自家酸菜炒肉末配薄餅呢個係我最中意 覺得最特別ge一個菜式酸菜醃得入味 切到細細 炒肉 好惹味 加埋薄餅 好新奇啊!必試!-酒釀桂花湯圓酒香濃郁 加上桂花味 好清幽平時配丸子就食得多 芝麻湯圓好大粒 第一次試-飲品方便叫左特飲啊!牛牛牛油果沙冰勁濃郁,加入牛奶增加smoothies 感覺同埋超級解辣-祥仔辣辣將軍澳將軍澳康城路1號 The Lohas 3樓352A號鋪-#hkfood #hongkongfoodie #香港 #hkfoodporn #hkfoodies #hongkongfood #hkfo
住左將軍澳咁多年而家越黎越多好野食
今次去到祥仔辣辣 食個招牌二人套餐
酸辣紅海蜇花
海蜇+萵荀真係好match 好爽啊!
夠辣 夠爽 夠入味
宮保蝦仁
蝦肉彈牙!配上特別ge甜辣嘅醬料 都幾得意
招牌口水雞
雞肉超嫩滑
辣味相當地度高 好過引啊!
干鍋福建椰菜花
酸菜好開胃 仲有芽菜 特別之處係有蓮藕
自家酸菜炒肉末配薄餅
呢個係我最中意 覺得最特別ge一個菜式
酸菜醃得入味 切到細細 炒肉 好惹味
加埋薄餅 好新奇啊!必試!
酒釀桂花湯圓
酒香濃郁 加上桂花味 好清幽
平時配丸子就食得多 芝麻湯圓好大粒 第一次試
飲品方便叫左特飲啊!
牛牛
牛油果沙冰
勁濃郁,加入牛奶
增加smoothies 感覺同埋超級解辣
祥仔辣辣
#hkfood #hongkongfoodie #香港 #hkfoodporn #hkfoodies #hongkongfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #foodgasm #food #hkfoodie
#hongkongfoodie #hkfood #hkfoodshare#hkfoodie #hkfoodblog #foodstagram #hkig #ighk #Hk #hkfoodie #fooddiary #foodiediary #hkfoodstagram #hongkongrestaurant #hkigers