2021-06-06
今日又過黎銅鑼灣攪D野,食埋飯先走,早早地道道都唔太駛等位真好。我同隻佬都好想食日本野,所以過左黎登龍街搵食。呢間魚鮮生之後我地係灣仔都食過,原來搬左黎呢道,今晚就會一會你。早都真係冇咩人,可以唔駛等位直入,我地以為佢好細,原來其實仲有一層,除左地下之外,上面仲有一層,但我地就冇上去。坐底後快快選野食,今晚我地冇散叫其他野,只叫左兩個 SET。我叫既係『長崎縣雜錦丼』,今晚都係今日最當季既食材,有海膽、吞拿,鯛、三文、三文魚籽,個醋飯仲要係赤醋飯黎,正 !!個海膽勁甜,其他魚都好新鮮,混合所有既料去食,一大享受 !!隻佬叫左『火炙腦天丼』,個腦天其實係吞拿魚頭頂既兩片肉,呢個腦天唔係道道都有得食,應該要餐廳原條拎吞拿魚,先會有少少整出黎。通常見到都唔太會放過佢,都真係好食。腦天油份好高,火炙更為香口,隻佬話佢呢個好食過我既刺身,我認同 !! 不過各有各好味,我個人鍾意醋飯,所以都真係各有各好味 ~