2022-08-19 75 瀏覽
𝟙𝟝.𝟘𝟠.𝟚𝟘𝟚𝟚📌From Seed To Wish (九龍灣)九龍灣牛頭角道77號淘大花園3期戲院大樓地下💸人均消費: $80-150🌿評分: 4.3/5🈚️加一服務費喺開飯搵緊九龍灣有咩食嘅時候就見到呢間年初喺淘大MCL隔離開業嘅純白簡約風café🌷價錢唔貴之餘食物嘅賣相亦都好唔錯🙌🏻店舖裝修以現代感白色為主調配搭住清新植物主題🪴令人感覺好舒適🍃如果唔係坐吧枱嘅話根本上每個都係打卡位🌿好啱同閨蜜/女朋友嚟打吓卡食吓嘢(當日我哋人多所以就坐咗喺吧枱)感覺佢哋由改名到餐廳裝修同主題都用心🌻最近留意到FSTW仲有開手沖咖啡體驗工作坊☕️如果有興趣都可以dm佢哋查詢🔍 @fstw.hkꕥ 明太子軟殼蟹扁意粉 ($98) 軟殼蟹俾平時café見嘅大隻好多🦀通常都係細細隻淨係食到好脆嘅殼🎃 呢隻切開之後會見到大量蟹肉同食到蟹膏😲蟹腳仲係好粗嗰種😈夠唒足料❤️外面嘅炸粉亦都好酥脆🥹同時亦有些少椒鹽味🧂意粉亦都係相當唔錯🥳軟硬適中之餘醬汁亦都好creamy🌷明太子味都好岀但唔會過鹹👍🏻$100有找有咁大隻蟹同埋一碟咁好食嘅意粉去邊度搵😼ꕥ 黑松露薯條 (+$20) 正常水準薯條🍟不過勝在黑松露醬夠多
𝟙𝟝.𝟘𝟠.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌From Seed To Wish (九龍灣)
九龍灣牛頭角道77號淘大花園3期戲院大樓地下

💸人均消費: $80-150
🌿評分: 4.3/5
🈚️加一服務費

明太子軟殼蟹扁意粉

ꕥ 明太子軟殼蟹扁意粉 ($98)
黑松露薯條

ꕥ 黑松露薯條 (+$20)
正常水準薯條🍟不過勝在黑松露醬夠多👻用嚟點軟殼蟹仲正😂強力推薦如果嗌軟殼蟹意粉就加配埋呢個薯條啦🤪
凍檸檬梳打水

ꕥ 凍檸檬梳打水
跟餐送的💖本身以為係嗰啲罐裝好甜嗰隻lemonade🍋呢杯反而係酸酸甜甜嘅😲尤其食咁大份嘅白汁意粉嘅時候飲落好開胃解膩

雖然呢度無論餐具水定係落單都係自助🍴但短短一餐飯都感覺到店員好友善🥹除咗打電話去問有冇位嘅時候好耐心咁解答之外仲好貼心咁提我跌咗口罩😷冇加一嚟講真係好好服務🙌🏻

佢哋幾個月前太子分店都開張咗😲延伸翻植物主題但今次係行簡約工業風🔧打卡一流🎐有興趣嘅朋不妨去支持下佢哋吖🧡
明太子軟殼蟹扁意粉
黑松露薯條