2023-02-05
見到將軍澳大橋通車,所以專程入黎試試唔同嘅餐廳~ 呢度除咗環境氣氛一流~ 食物仲非常高質🥩Holstein肉眼扒(16oz)主食有4款選擇,我就揀咗美國特選級別天然「黑白牛」咁靚嘅牛當然唔使整太熟,Rare to Medium rare就已經好夠。 牛肉超厚切上枱,埋黎已經聞到好香嘅炭燒味道。牛肉入口牛味濃郁,肉質軟嫩,油脂甘香。除左有3款醬汁可供選擇:黑椒汁、牛肉汁、荷蘭蛋黃醬,其實仲有4款唔同嘅芥辣可以揀。另外,仲有個燒蒜頭伴碟,真係驚喜萬分😋🦞芝士釀焗波士頓龍蝦唔係平時就咁焗嘅龍蝦,係預先連鉗位都拆埋肉,之後再配埋芝士同牛油釀番入個殼去焗~ 有驚喜地龍蝦肉鮮甜彈牙,再配芝士牛油香,正爆❤️🌱芝士通心粉水準唔錯~ 表面舖滿芝士,面層燒到香脆,入面夠多芝士夠cream。可以做到芝士拉絲,但味道唔太濃。我覺得反而覺得幾好,唔會令到個人太full🍹Shielry Temple飲落少少酸,有啲似fruit punch🍹Blue Lagoon藍藍地好有海洋感覺,飲落似檸檬汽水
🥩Holstein肉眼扒(16oz)
🦞芝士釀焗波士頓龍蝦
🌱芝士通心粉
🍹Shielry Temple
飲落少少酸,有啲似fruit punch
🍹Blue Lagoon
藍藍地好有海洋感覺,飲落似檸檬汽水