2022-12-27 36 瀏覽
呢間餐廳主打星馬菜,有好多款式選擇,價錢都幾優惠,而且唔收加一,座位都幾寬敞,坐得舒服。1️⃣ 鴛鴦海南雞飯 $93(輕怡排骨茶 +海南雞)見到佢有呢個餐,一次過食到肉骨茶同海南雞,都係呢度嘅招牌菜👍🏻海南雞果然非常嫩滑,雞皮金黃爽滑,皮肉間仲帶有油脂,啖啖肉又嫩滑,仲跟左啲雞腎,配上三色醬:黑醬、薑蓉、酸辣汁,真係絕配。油飯選用泰國米🍚應該有炒過,食到有少少香茅味同黃薑,夠乾身香口。肉骨茶用新加坡白胡椒炒香熬成,胡椒味香濃,唔會有好重嘅藥材味,排骨燉到好軟腍,正😋2️⃣ 孖寶芽菜走地雞飯 $98(芽菜走地雞+迷你星洲叻沙)走地雞嘅肉質比海南雞較為結實,有咬口比較爽身,底下仲墊有大量肥芽菜,清甜又多汁,吸收哂雞油同醬汁精華。叻沙湯底好香濃,帶有椰奶香味,少少辣,非常惹味,仲有蝦、魚旦、豆卜等配料。3️⃣ 雞雜冬瓜湯 $20冬瓜湯好清甜,仲混集左不少雞雜🐤包括雞心、雞肝等,令鮮味更加提昇。4️⃣ 雪糕薄荷咖啡 +$18有淡淡嘅薄荷味,雪糕好幼滑,配埋個咖啡更香滑。5️⃣ 乳酸蝶豆花梳打 +$18一黎到就覺得好靚,係少女紫嘅顏色,打卡一流😍#foodie_couple_hk_sm816

1️⃣ 鴛鴦海南雞飯 $93
(輕怡排骨茶 +海南雞)

鴛鴦海南雞飯

2️⃣ 孖寶芽菜走地雞飯 $98
(芽菜走地雞+迷你星洲叻沙)

孖寶芽菜走地雞飯

3️⃣ 雞雜冬瓜湯 $20
雞雜冬瓜湯

4️⃣ 雪糕薄荷咖啡 +$18
有淡淡嘅薄荷味,雪糕好幼滑,配埋個咖啡更香滑。

5️⃣ 乳酸蝶豆花梳打 +$18
一黎到就覺得好靚,係少女紫嘅顏色,打卡一流😍

#foodie_couple_hk_sm816