2024-12-05 127 瀏覽
今日放工約左朋友係銅鑼灣食飯,見呢間餐廳網上評價都唔錯,就決定試下究竟係咪真係咁好食。👩‍🍳🍽我地叫咗兩道主菜,分別係醉蟹意粉同香脆牛肋骨,真係好正!🤤DRUNKEN CRAB PASTA $258:呢道菜係用雪蟹、紹興酒、雞油同墨魚意粉做嘅。意粉煮得啱啱好,配上濃郁嘅雞油同紹興酒,帶出咗雪蟹嘅鮮味。每啖都充滿咗海鮮嘅香氣,加上少少酒香,好特別!🦀🍝CRISPY SHORT RIB $268:呢個香脆牛肋骨係用牛肋骨、山楂汁、香草碎同焦黃油做嘅。牛肋骨外脆內嫩,山楂汁酸甜開胃,香草碎同焦黃油增加咗層次感。呢道菜係我嘅最愛,啲味道配搭得啱啱好,食完令人回味無窮!🥩🍋呢間餐廳嘅店員上菜時都會清晰解釋每一道菜嘅材料同推介點樣食會更好味,真係好貼心!😊👍 環境亦都好舒服,服務態度親切友善,值得再嚟試其他菜式。總括而言,呢次用餐體驗非常滿意!✨

我地叫咗兩道主菜,分別係醉蟹意粉同香脆牛肋骨,真係好正!🤤

2024-12-05