2018-09-09
秋意起,又係想打邊爐嘅時候同朋友兩條友,衝住木桶噴泉火鍋呢個名黎到橫浜街場,睇下有幾噴卜咗六點半枱,朋友OT,我就周圍影下,發現個老闆應該係個足球迷不過係C朗同美斯一齊登機闊絡到成個人打橫瞓響張凳到都得又有景望,呢張卡位一流醬料盤,食具擺放整齊,好是正點餐係用平板電腦,呢個年代興環保又興高科技最緊要係有埋圖,唔洗睇字腦補落完單之後,好快店員就搬咗個木桶黎海皇噴泉蕃茄鍋入面已有肉蟹,大蝦,青口如圖所見,所有料都係大大隻份量係非常多,食極都仲見到而呢個蕃茄湯底係我平生食過最正嘅濃味但飲落好清,唔會口渴,所以估無落味精粉我地烚下烚下之餘仲瘋狂飲湯,因為個湯實在太高質係噴泉一邊食一邊擔心回不去食任食邊爐嘅日子對比起上黎真係天同地我地問店員係咩原理,佢話商業秘密新鮮嫩滑牛肉好厚身,咬落好滑同肉汁多,烚完滲入埋啲蕃茄湯味值得一試即包手工餃子雙拼(韭菜/芫茜鮮肉)皮薄足料,兩款餃味道都好出,可能韭菜同芫茜都是比較重味嘅野推薦唐生菜雖然我地叫咗唔係好多火鍋配料,但兩個女仔都食到好飽因為個噴泉鍋實在太足料,加埋忍唔住瘋狂飲湯,一路食一路講呢間野真係值呢個價橫浜紅豆奶凍甜品時間呢個奶凍最好食之處係唔會甜到
同朋友兩條友,衝住木桶噴泉火鍋呢個名黎到橫浜街場,
睇下有幾噴
不過係C朗同美斯一齊登機 闊絡到成個人打橫瞓響張凳到都得
又有景望,呢張卡位一流
醬料盤,食具擺放整齊,好是正 點餐係用平板電腦,呢個年代興環保又興高科技
最緊要係有埋圖,唔洗睇字腦補
落完單之後,好快店員就搬咗個木桶黎
海皇噴泉蕃茄鍋
入面已有肉蟹,大蝦,青口
如圖所見,所有料都係大大隻
份量係非常多,食極都仲見到
而呢個蕃茄湯底係我平生食過最正嘅
濃味但飲落好清,唔會口渴,所以估無落味精粉
我地烚下烚下之餘仲瘋狂飲湯,因為個湯實在太高質 係噴泉一邊食一邊擔心回不去食任食邊爐嘅日子
對比起上黎真係天同地
我地問店員係咩原理,佢話商業秘密
好厚身,
咬落好滑同肉汁多,烚完滲入埋啲蕃茄湯味
值得一試
皮薄足料,
兩款餃味道都好出,可能韭菜同芫茜都是比較重味嘅野
推薦
雖然我地叫咗唔係好多火鍋配料,但兩個女仔都食到好飽
因為個噴泉鍋實在太足料,加埋忍唔住瘋狂飲湯,
一路食一路講呢間野真係值呢個價
甜品時間
呢個奶凍最好食之處係唔會甜到皺眉頭
奶香又滑,飽到嘔都忍唔住一啖啖食曬
店員服務態度好好,一直KEEP住幫換碟同埋加湯
一開始睇到餐單仲有啲嫌貴,食完果刻完全覺得超值